Kontrolní den na stavbě nové okružní křižovatky v Náchodě u Čedoku

05.09.2015 14:57

V tomto týdnu proběhl kontrolní den na stavbě nové okružní křižovatky v Náchodě u Čedoku. Sešli jsme se nejen s investorem - zástupcem ŘSD Hradec Králové Markem Novotný, ale i se zástupci správců všech inženýrských sítí, kterých se stavba dotýká, Policie ČR, krajského úřadu a samozřejmě dodavatele stavby. Musím říci, že stavba nového kruháku je opravdu jednou z největších staveb, které Náchod pamatuje. A to nejen rozsahem investice, ale především rozsahem dílčích stavebních prací na rekonstrukci sítí, které je nutné zkoordinovat. Všem stavbařům proto patří můj obdiv. Stavba je přibližně v polovině a pochopitelně je nutné denně řešit i problémy. Aktuálně proto dojde k prodloužení 1. etapy, která je v rámci celé stavby a také na první pohled podstatně rozsáhlejší. Předpokládáme, že se doprava tzv. "překlopí" na druhou polovinu vozovky na začátku října a stavbaři se přesunou na tu část, po které nyní projíždějí vozidla. Na stanovený termín dokončení křižovatky (24. 11. 2015) však tento posun nebude mít vliv. Jak jsme měli možnost vidět přímo na stavbě, pod vrstvou asfaltu jsou desítky let ukryté žulové kostky. Zblízka jsme také prohlédli dokončenou opravu viaduktu, jejímž investorem je SŽDC.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode