Památce Rudy Poláka

13.02.2018 11:02

Památce Rudy Poláka

7. 9. 1951   –    11. 2. 2018

Člověk jen velmi obtížně hledá slova tváří v tvář tichému mystériu smrti, té konečné hranici lidského bytí. Opravdu mrtvý je však  pouze ten, na koho zapomeneme. Chceme tak hledat slova útěchy  ve vzpomínce na životní moudrost Rudolfa Poláka, dlouholetého aktivního člena i funkcionáře z MO ČSSD v Jaroměři. Chceme hledat slova útěchy ve vzpomínce na jeho naplněný život věnovaný rodině, městu Jaroměř, Královéhradeckému kraji.  Sociální demokracie  něm ztrácí respektovanou osobnost Jaroměřska, člověka, který nejen usiloval o společenskou solidaritu, ale dokázal stavět i funkční mosty mezi většinovou společností a romskou  komunitou. Byl to charakterní, přemýšlivý a empatický člověk, který se nevyhýbal diskuzi a respektoval názor druhých.  Nikdy mu nebylo jeho okolí lhostejné, svoji občanskou i stranickou  angažovanost bral jako možnost pomáhat rozvoji města i  kraje. Ruda Polák v diskuzi nikdy druhé nezraňoval. Vyzařovalo z něho přesvědčení, že úcta k člověku je vždy nejdůležitější cílem.  Zůstane pro nás osobností, která naplnila pomyslný pohár života poctivou prací a úctou k lidem. Takového si jej budeme pamatovat!

Mirek Brát, předseda MO ČSSD Náchod