Předsednictvo ČSSD schválilo návrh na lídry kandidátních listin pro podzimní volby do PS

03.04.2017 09:21

31. března 2017 Předsednictvo ČSSD na svém dnešním jednání schválilo další návrhy kandidátů na lídry pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny. Celkem tak už jsou schváleni kandidáti ve 13 krajích z celkových 14. Pokud jde o Jihočeský kraj, PČSSD zatím z regionu neobdrželo žádné návrhy. „Jsem velmi rád, že po dnešku máme kandidáty na lídry v drtivé většině krajů. Jedná se o kvalitní kandidáty, kteří úspěšně prosazují sociálně demokratický program na celostátní nebo regionální úrovni, a dlouhodobě tak hájí zájmy našich voličů, zaměstnanců, rodin s dětmi nebo seniorů," prohlásil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. V krajích s více navrženými jmény budou tamní sociální demokraté volit lídra ve vnitrostranickém referendu většinovým systémem. Nadpoloviční podporu budou ve vnitrostranickém referendu potřebovat od členů sociální demokracie kandidáti, kteří nemají ve volbě krajského lídra soupeře. Vnitrostranické referendum se v jednotlivých krajích uskuteční v průběhu jara letošního roku, hlasovat mají právo všichni členové ČSSD v daném kraji. Předsednictvo schválilo návrh na lídry kandidátních listin v následující podobě: Jihomoravský kraj Mgr. Bohuslav Sobotka Karlovarský kraj Ing. Markéta Wernerová Hl. m. Praha JUDr. Ing. Miloslav Ludvík, MBA Petr Dolínek PhDr. Lukáš Kaucký Kraj Vysočina MUDr. Jiří Běhounek Michal Šmarda Královéhradecký kraj Jan Birke Liberecký kraj Mgr. Michaela Marksová Moravskoslezský kraj PhDr. Lubomír Zaorálek Olomoucký kraj Ing. Roman Váňa Pardubický kraj JUDr. Jan Chvojka Plzeňský kraj Milan Chovanec Středočeský kraj Jan Hamáček Ústecký kraj Jaroslav Foldyna Zlínský kraj Ing. Antonín Seďa

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode