Starostové ČSSD si zvolili nového předsedu

16.06.2015 13:42

Starostové ČSSD si zvolili nového předsedu

13.06.2015 Praha, Lidový dům. V sobotu, dne 13. června 2015 se uskutečnila 4. Valná hromada Klubu starostů a primátorů zvolených za ČSSD, na které byl zvolen předseda Klubu Stanislav Mrvka, starosta Jindřichova Hradce.

„Je to pro mne veliká čest a zároveň i velký závazek“, pronesl S. Mrvka těsně po proběhlé volbě předsedy. „Náš Klub je v rámci ČSSD jednotnou platformou pro diskusi s vedením ČSSD, poslanci, senátory a především ministry a náměstky ministrů. Význam Klubu je v době, kdy se ČSSD podílí na vládě, mnohem větší než v době, kdy jsme byli v opozici. Oproti ostatním komunálním uskupením máme navíc o trochu lepší výchozí pozici pro projednávání záležitostí, které města a obce pálí, neboť jsme z jedné politické strany a můžeme ke komunikaci využít i jiné informační kanály než ostatní“, řekl dále nově zvolený předseda.

Valná hromada rovněž potvrdila 13 dalších členů předsednictva Klubu, které nominovaly jednotlivé Krajské výkonné výbory ČSSD. „Jsem rád, že z jednotlivých krajů byli do předsednictva vesměs vybráni členové, které mají dlouholeté zkušenosti s prací v komunální politice. Zvolený předseda a ostatní členové předsednictva jsou zárukou dobrého fungování Klubu. S našimi starosty musíme jednat, neboť nám dávají zpětnou vazbu, zdali vládní politika funguje. Na rozdíl od nás ministrů jsou takříkajíc v první linii“, připomněl Milan Chovanec, který jednání 4. Valné hromady řídil. „Nové předsednictvo Klubu by mělo zahájit svou činnost neprodleně a co nejdříve se sejít na společném jednání s Politickým grémiem a ministry ČSSD“, uzavírá Milan Chovanec na závěr.