Volebním manažerem ČSSD bude poslanec a starosta Náchoda Jan Birke

10.04.2017 09:04

Volebním manažerem ČSSD bude poslanec a starosta Náchoda Birke 13. ledna 2017 18:35 Volebním manažerem ČSSD pro podzimní sněmovní volby se stal poslanec Jan Birke. Starostu Náchoda navrhl do této funkce šéf strany a premiér Bohuslav Sobotka. Jeho rozhodnutí jednomyslně ho podpořilo předsednictvo strany. Nový volební manažer ČSSD Jan Birke (vpravo) a premiér Bohuslav Sobotka Nový volební manažer ČSSD Jan Birke (vpravo) a premiér Bohuslav Sobotka | foto: ČTK „Jde o úspěšného starostu Náchoda a pracovitého regionálního politika, který má velmi dobrou znalost prostředí ČSSD a také potřebný tah na branku,“ vysvětloval premiér Sobotka, proč vybral Birkeho. V minulosti se přitom mluvilo jako o možném kandidátovi na volebního manažera o Tomáši Prouzovi (více zde). „Já si toho vážím, můj plán je do toho jít čelem a volby vyhrát,“ citoval Český rozhlas výrok Jana Birkeho ze Sněmovny. Poslanec se prý nijak nebojí toho, že ANO vede před ČSSD v předvolebních průzkumech. V průzkumu STEM z prosince vedlo ANO před sociálními demokraty o třináct procent. Třetí by skončili komunisté (více o průzkumu zde). Bohuslav Sobotka (Twitter)@SlavekSobotka 13.ledna 2017 v 18:56, příspěvek archivován: 13.ledna 2017 v 19:53 Doufám,že v pohodě zvládáte pátek 13.Já jsem si ho poněkud odvážně:)vybral ke zvolení voleb.manažera ČSSD.Myslím,že Jan Birke je dobrá volba 2 lidé to sdílejí odpovědět retweet oblíbit Sedmačtyřicetiletý Birke byl v minulosti spojen s předsedou ČSSD a premiérem Jiřím Paroubkem, s nímž působil na ministerstvu pro místní rozvoj a později i ve Strakově akademii jako ředitel kabinetu předsedy vlády. Starostou Náchoda je od roku 2010. Zastával i funkci prezidenta Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce. Poslancem je od roku 2013. V poslední době o něm média informovala především v souvislosti s výhrůžkou jeho fyzické likvidace, která se objevila na jeho Facebooku. Birke uvedl, že ji vyprovokoval šéf hnutí ANO Andrej Babiš svou rétorikou „plnou neustálého podněcování k nesnášenlivosti ve společnosti výroky o korupčnících a zlodějích, které mohou některé lidi motivovat až k takovýmto zoufalým výrokům“ (více čtete zde). Nakonec se Birkemu omluvil 57letý muž z Královéhradecka. Pisatel pracuje 30 let jako záchranář, dříve byl u hasičů, nyní u zdravotníků. Policisté mezitím muže vypátrali. Případ podle nich není trestným činem, a tak ho předali k dořešení přestupkové komisi. (více zde) Zdroj: zpravy.idnes.cz/jan-birke-cssd-volby-0qt-/domaci.aspx?c=A170113_180822_domaci_cen